Skip to content

Hrnečku vař, tedy vlastně peč

Breberky - modern
</div>
<p><body></p>
<p>Poslední dobou a to i na jídelníčku těch, co redukují váhu, se objevila horká novinka a jmenuje se <b style=Mug cake. Je výborný na ranní snídani, kdy nám dodá potřebnou energii, živiny, vitamíny, ale i vlákninu. Dokonce nejlepší pochoutka je, když ji hezky sníme za tepla. Samozřejmě si ji lze udělat během dne, ale ráno právě potřebujeme nejvíce živin a tělo také je dokáže snadněji zpracovat. Dokonce se nemusí zdráhat ani sportovci. Dají se totiž udělat na mnoho různých variant a to jak dietních, vydatných a energických, ale i jen tak nezdravých, které lze obohatit cukrem, šlehačkou, krémem a podobně. Fantazii se meze nekladou a výroba základu je skutečně hotova během chvíle, dokonce nám budou stačit pouhé základní suroviny. Můžeme si tak připravit jak na sladko, tak slanou tuto jedinečnou laskominu, která nikdy neomrzí.
snídaně s ovocem.jpg


Banánový Mug cake


Suroviny:
1 menší banán

35 g ovesných vloček

1 vejce

1/3 lžičky prášku do pečiva

lžíce tvarohu

5 mandlí

1 lžíce medu nebo nějakého jiného přírodního sladidla.
sklenička medu.jpg


Postup:
Ovesné vločky rozmixujeme, dáme půlku rozmačkaného banánu, vejce, kypřící prášek, tvaroh a vše promixujeme. Těsto dáme do hrnečku – pokud budeme konzumovat rovnou z hrnečku, tak nemusíme vymazávat, pokud bychom ho chtěli vyklopit na talířek, pak bude lepší hrneček vymazat trochou másla. Takto připravený hrnek vložíme do mikrovlnné trouby na 3 minuty, záleží na výkonu. Vyndáme z trouby a ozdobíme zbylým banánem, mandličkami a můžeme troškou tvarohu nebo přelít medem. Výborný je například i čekankový sirup, který má léčebné účinky a zároveň působí skvěle jako přírodní sladidlo, https://www.gloriasole.cz/cekankovy-sirup-neboli-sladidlo-nove-generace vystihuje jeho zdraví prospěšné látky.
sladká rostlina.jpg


Račte si vybrat


Pokud nemáme například mikrovlnnou troubu, tak můžeme tuto pochutiny vytvořit i v klasické troubě, ale musíme počítat s delší dobou pečení. Také se dá skutečně použít i jiné ovoce a také zelenina. Výborný je jablečný, mrkvový, dýňový, milovníci čokolády upřednostní čokoládový, nebo borůvkový. Záleží jen na chuti. Ze slané verze lze použít různé druhy zeleniny a sýrů, šunky, bylinek. Zkrátka každý den se můžete odměnit jinou pochoutkou.


Hrnečku vař, tedy vlastně peč
Ohodnoťte příspěvek
4-728x90.gif